Άρθρο Χρυσού Παραολυμπιονίκη και υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσων Θανάση Μπαράκα

ΣΤΙΣ  6 ΤΟΥ ΜΑΗ

ΓΙΝΕΤΑΙ; ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Γράφει ο Θανάσης Μπαράκας

ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ, Υποψηφιος βουλευτής ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 

Αγαπητοί φίλοι είμαι πεπεισμένος ότι στις εκλογές αυτές που όλοι και ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τις αποκαλεί κρίσιμες, είναι δυνατόν να γίνει η μεγάλη ανατροπή.

Ανατροπή που επιβάλλεται να  κάνουμε εμείς οι πολίτες, αφού χωρίς την έγκρισή μας, τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούν τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, σε αγαστή συνεργασία, ανέτρεψαν τη ζωή μας.

Και το ερώτημα είναι  τι μπορούμε  να κάνουμε εμείς οι ψηφοφόροι; Η απάντηση είναι ότι εμείς έχουμε τη δύναμη της ψήφου μας και από εμάς εξαρτάται απολύτως, η κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα. Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει κάνει μια συντηρητική στροφή και υπεύθυνο γι’ αυτό είναι κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακολουθεί τη δεξιά πολιτική του ΔΝΤ, της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Και λέω υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ, γιατί προσωπικά από τη Ν.Δ. δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

Το ΠΑΣΟΚ όμως το πρώην κραταιό, μεγαλύτερο σοσιαλιστικό  κόμμα της Ευρώπης, μεταλλάχθηκε εντελώς. Από υπερασπιστής των μικρών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων, τα οποία ήταν και η δύναμή του, κατάντησε να υπερασπίζεται, στο όνομα δήθεν του συμφέροντος τους, τα συμφέροντα των τραπεζών, των αγορών και των τοκογλύφων. Το κόμμα που για 30 και πλέον χρόνια άλλαξε τη χώρα  και ανέβασε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, κατάφερε, μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει τα πάντα και να οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια.

Στις 6 του Μάη με την ψήφο μας έχουμε την ευκαιρία να ανακόψουμε αυτήν την ανεξέλεγκτη πτώση. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το σημερινό  ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε και μεγαλώσαμε. Όσο και να μας πονάει και να μας ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ των αρχών και των οραμάτων δεν υπάρχει πια. Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από την συναισθηματική μας εξάρτηση και να αποφασίσουμε με καθαρό μυαλό και με μόνο οδηγό το συμφέρον της  χώρας και του λαού. Οι συναισθηματικές εξαρτήσεις αφορούν τα προσωπικά μας, δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένα όνομα, ένα άδειο πουκάμισο, άδειο από ιδέες, έμπνευση και κυρίως  τη λαϊκή ορμή που ζωντάνευε την ύπαρξή του. Είναι ένα κόμμα αξιωματούχων που απλά εκτελούν τις εντολές της τρόικας, για το πώς θα εκτελέσουν το λαό και τις κατακτήσεις του. Αν τους ξαναψηφίσουμε, δίνουμε την έγκριση και τη νομιμοποίηση μας, για να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια.

Για όλους αυτούς  τους λόγους πρέπει να κάνουμε μια νέα επιλογή.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μπορεί να αποτελέσει την επιλογή όλων, όσων απογοητεύτηκαν από την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ. Γιατί στην ουσία είναι ένα κόμμα που προέρχεται από τα σπλάγχνα του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, με  προτεραιότητα του,  την υπεράσπιση των χειμαζομένων λαϊκών στρωμάτων.

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, η Λούκα Κατσέλη, είναι η μόνη υπουργός που αντιστάθηκε στην τρόικα και η μόνη που νομοθέτησε θετικά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Οι βουλευτές της αντιστοίχως, είδαν ότι με τα μνημόνια η χώρα βουλιάζει και ψήφισαν όχι,  σε αντίθεση με τους άλλους  που ακόμη και σήμερα δείχνουν αμετανόητοι.

Είναι σήμερα για εμάς η ευκαιρία να δείξουμε  τη διαφωνία μας.

Να αποβάλλουμε τη συναισθηματική μας φόρτιση και να στείλουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στη Βουλή. Έχει ανάγκη ο τόπος μας τις φωνές που βάζουν πάνω από τις αγορές, τον άνθρωπο. Και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι μια τέτοια φωνή. Ας την κάνουμε ισχυρή γιατί είναι η δική μας φωνή.