Το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης, ασφάλειας και προόδου, χωρίς προσφυγιά και μετανάστευση

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Πέρασε άλλος ένας χρόνος συνεχιζόμενης λιτότητας και αφήνει βαριά τη σκιά των μνημονίων για να μας θυμίζουν τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας, την εκχώρηση της κυριαρχίας της πατρίδας μας, την έλλειψη ασφάλειας, τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση, την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, την ανεργία και τη φυγή της νέας γενιάς που γίνεται πόρος ανάπτυξης στις ξένες πατρίδες.
Ήταν μια χρονιά που ζήσαμε την κορύφωση διαψεύσεων και συμβιβασμών.
Ήταν μια χρονιά των έντονων πολιτικών μεταμφιέσεων που επέτειναν την απογοήτευση στην κοινωνία.
Διεθνώς ήταν μια χρονιά ανατροπών που σπέρνουν πολιτική αβεβαιότητα για το μέλλον.
Ήταν μια χρονιά που η Ευρώπη ένοιωσε τα τρομοκρατικά χτυπήματα του ακραίου Ισλαμισμού που έσπειραν το θάνατο, το φόβο και τον τρόμο.
Ευχόμαστε ο νέος χρόνος να μας οπλίσει με αισιοδοξία και να δώσει απαντήσεις στον ταραγμένο κόσμο, διότι χωρίς ειρήνη, χωρίς δημοκρατία και πρόοδο, η δυστυχία των ανθρώπων θα βαθαίνει, η βαρβαρότητα και η ανασφάλεια θα αυξάνονται και η προσφυγιά και η μετανάστευση δε θα λαβώνει μόνο τη ζωή των ξεριζωμένων, αλλά θα δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης και ανασφάλειας.
Ελπίζουμε ότι αυτή η περίοδος που μας γεμίζει με αβεβαιότητα και υποψία για τους ισχυρούς, να γίνει παρελθόν και να οδηγηθούμε σε μια δημοκρατία που θα οδηγεί στην πρόοδο.
Εύχομαι το 2017 να είναι η απαρχή συλλογικών αγώνων και συγκρότησης ενός δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου για να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ελλάδα που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και στις χρόνιες παθογένειες.
Μαρία Κυριακοπούλου
Πρώην Βουλευτής
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Κοινωνικής Συμφωνίας