28 Οκτώβρη 1940 Δίδαγμα Εθνικής Ομοψυχίας

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Η επέτειος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου μας θυμίζει το διαρκές χρέος μας για την περιφρούρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Αποτελεί δίδαγμα εθνικής ομοψυχίας που εκφράστηκε μέσα από το ΟΧΙ του λαού στην υποδούλωση, στο φασισμό και το ναζισμό.
Οι Έλληνες στρατεύτηκαν σε έναν άνισο αγώνα ενάντια στην ένοπλη φασιστική επίθεση και νίκησαν διότι είχαν ακλόνητη την πίστη στην Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Εθνική Αξιοπρέπεια.
Το ΟΧΙ εκείνων των γενεών, που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία και προκοπή, πρέπει να είναι οδηγός μας και σήμερα, που η πατρίδα δέχεται τις πλέον ανιστόρητες και πέραν κάθε λογικής διεκδικήσεις εθνικού μας χώρου από την Τουρκία. Για αυτό και δεν μας ταιριάζει η υποταγή. Η αντίσταση είναι η μόνιμη απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα και επιδιώκουν τη μόνιμη οικονομική και κοινωνική της εξάρτηση και εξαθλίωση.
Μαρία Κυριακοπούλου
Πρώην Βουλευτής
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Κοινωνικής Συμφωνίας
27/10/2016